2012/12/25

christmas away from home.

Студено е. Мрачно и сиво. Няма го снегът, така желан, за да направи Декември приказен. И Коледа губи очарованието си, когато навън вместо бели снежинки пада мрачен, студен и неприветрив дъжд. Дори слънцето няма сили да пребори черните облаци и да стопли малко градът.

А градът ... той е украсен. Лампички безброй светят навсякъде, елхи блещукат на фона на мрака. Деца пеят коледни песни в ценъра, опитвайки се да придадат коледен дух. И всички си мислят, че успяват. Лъжат се. Заблуждават се. Те не знаят какво е Коледа. Не знаят какво е да седиш пред запалена камина, украсена с блещукаш имел, от който висят червени чорапки. Не знаят какво е да слушаш зимната виелица, докато пиеш чаша червено вино вътре на топло. Всичко губи смисъла си. И Декември не е магически, и Коледа не е вълшебна.

А как ми липсва всичко това. Не искам подаръци и изпросени усмивки. Искам само истинска Коледа. Коледа у дома, където всичко придобива смисъла си и се превръща в красив спомен. Където се слуша коледна музика, а не тъжни балади на Beyonce.

Но все пак трябва да оценяваме настоящият момент, нали така ? Щастлива съм, че съм със семейството си тези дни. Толкова години ми липсваше това ...


Отивам да аранжирам масата за коледния обяд!
Весели празници!

*Време е за равносметката от изминалата година, но не знам кога ще намеря време да я направя.

No comments:

Post a Comment

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS