2010/03/08

( :

първо да си кажа, честит празник на всички жени. < 3 хората казват, че март е месецът на жените, заради празникът, който имаме през този месец. мисля, че са прави, но не само заради празника. вярва се, че през март всичко се събужда за един нов живот, за пролетта. и щом март е началото на песните на птичките, на разцъфналите дръвчета, на цветята в градините, то значи, че пролетта са именно жените. ние даваме началото на най-прекрасният сезон през цялата година. и чувството да установиш това е страхотно. (sun)

напоследък се хващам, че прекарвам много време в мисли за смисъла на живота. понякога дори не мога да заспя дълго време, защото си чудя какво трябва да направя, за да има смисъл животът ми. нима трябва да създам семейство? или да успея и да постигна високи върхове в кариерата? някой ще кажат, че само тези две неща да направя и it would be great. ако запитам други пък, ще ми отговорят любовта. или щастието. или здравето. или някое от пожеланията, които винаги пишем на картичките за рожденни дни, именни дни etc. да, някои твърдят, че за всеки човек смисъла на живота му бил различен. да, може би е така, защото в крайна сметка всеки човек е сам по себе си различен и мислите, чувствата и мечтите му са различни. да, това е така. но нека се замислим за момент. нима този човек щеше да съществува, ако преди това родителите му не са съществували? нима неговите родители щеше дасъществуват, ако техните родители не са съществували преди това? и май в крайна сметка смисъла на живота е ... създаването на нов живот. да, изглежда, че е толкова просто. нали един човек ще направим нещо (ще създаде лекарство за тежка болест, ще измисли нови технологии etc.,etc.), което ще подобри живота на следващото поколение? и нали следващото поколение ще направи нещо друго, което ще е в полза на последващото поколение? и верижката се затваря. всички работим, заради благото на тези след нас. и изглежда, че това е смисъла на живота - да създадеш живот и да се трудиш за подобряването на този живот.

може би има някакъв скрит смисъл в думите 'Make love, not war!' може би човекът, който ги е изрекъл за първи път е искал да даде най-силната подкрепа, която може да съществува - познанието защо сме тук и защо трябва да продължим да съществуваме.

No comments:

Post a Comment

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS